Gå direkt till innehåll
Anders Lönn ny generalsekreterare för Mälardalsrådet

Pressmeddelande -

Anders Lönn ny generalsekreterare för Mälardalsrådet

Det står nu klart att Anders Lönn blir Mälardalsrådets nye generalsekreterare. Anders Lönn kommer närmast från Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting, där han under många år varit kanslichef. Tidigare har han också bland annat varit politisk sakkunnig åt Pierre Schori i migrationsfrågor och landstingsrådssekreterare på finansroteln på socialdemokraterna i Stockholms läns landsting.

- Det ska bli spännande och roligt att få vara med att leda Mälardalsrådet och arbeta för att stärka
Stockholm-Mälarregionens internationella attraktivitet och konkurrenskraft, säger Anders Lönn.

Mälardalsrådets ordförande, Helene Hellmark-Knutsson, är mycket nöjd:

- Vi är väldigt glada över att ha kunnat rekrytera Anders Lönn som ny generalsekreterare. Hans kunskaper om det regionala samarbetet och erfarenhet att leda liknande organisationer kommer att stärka Mälardalsrådets arbete framöver, säger hon. 

Anders Lönn tillträder som generalsekreterare för Mälardalsrådet den 17 juni 2013.

- Jag hoppas kunna bidra till ett framtidsinriktat samarbete mellan Mälardalsrådets medlemmar om
regionens trafik- och infrastrukturfrågor, hur vi kan stärka oss som kunskapsregion och öka betydelsen av kreativa näringar i Stockholm-Mälarregionen. Det är viktigt att Mälardalsrådet vässar sin roll som arena mellan politik, näringsliv och akademi och fungerar som ett fönster mot omvärlden för att ta vara på lärdomar från andra framgångsrika storstadsregioner i världen, säger Anders Lönn.

 

För mer information, kontakta:

Anders Lönn, tillträdande generalsekreterare Mälardalsrådet, telefon: 070-737 41 45.

Sebastian Tham, pressekreterare hos Christer G Wennerholm (som är tillträdande ordförande för Mälardalsrådet fr.o.m. 30 maj), telefon: 070-737 41 90.

Helene Hellmark Knutsson, ordförande Mälardalsrådet, telefon: 0708-26 88 70.

Malin Appelgren, pressansvarig (S) i Stockholms läns landsting, telefon: 070 - 737 41 64.

 

 

 

 

 


Ämnen

Kategorier

Regioner


Mälardalsrådet är en samverkansorganisation för 56 kommuner och fem landsting i Stockholm-Mälarregionen. Vi stärker regionens internationella konkurrens- och attraktionskraft genom att driva processer inom infrastruktur och transporter, kunskaps- och kompetensförsörjning och internationell benchmarking. Mälardalsrådet är en dynamisk mötesplats för politik, näringsliv och akademi i Stockholm-Mälarregionen.

 

Kontakter

Maria Nimvik Stern

Maria Nimvik Stern

Presskontakt Generalsekreterare 0705 48 13 02
Johan Hjelm

Johan Hjelm

Presskontakt Ansvarig strategisk kommunikation och utveckling Kommunikation, Infrastruktur, Mälartinget +46 707 80 28 10