Gå direkt till innehåll
Urbaniseringspodden spelade in i huvudstaden!

Nyhet -

Urbaniseringspodden spelade in i huvudstaden!

Tredje avsnittet av Urbaniseringspodden spelades in i Stockholm med Marie Ljungberg Schött (M), från Stockholms läns landsting och Khashayar Farmanbar (S) från Nacka kommun.

Några av de frågor vi lyfter i podden är hur politiker runt om i regionen, med olika förutsättningar och storlek, ser på urbaniseringens effekter. Vilka möjligheter medför urbaniseringen? Vilka utmaningar står Stockholm inför till följd av den snabba befolkningsökningen?

En stor utmaning för Stockholm när länet växer i snabb takt är att kunna ge god vård till alla medborgare menar Marie Ljungberg Schött (M), sjukvårdslandstingsråd i Stockholm.

– Vi måste bland annat flytta ut vård från akutsjukhus så att den hamnar närmare patienterna, så kan akutsjukhusen renodlas.

Khashayar Farmanbar (S), oppositionsråd i Nacka kommun, lyfte fram behovet att bygga mer, men betonade även vikten av att ta hänsyn till de klimatutmaningar vi står inför samtidigt som vi bygger.

– De klimatsmarta kraven vid byggande uteblir tyvärr ofta. Vi måste visa att vi kan bygga ekologiskt hållbart över tiden, säger Khashayar Farmanbar (S) Nacka kommun.

– Infrastruktursatsningar är även de viktiga, Förbifart Stockholm exempelvis som är viktig för att vi ska kunna fortsätta vara Sveriges tillväxtmotor, säger Marie-Ljungberg Schött (M) SLL

Lyssna på samtalet mellan Marie och Khashayar om tillgänglig sjukvård, kompetensförsörjning, klimatsmart bostadsbyggande och vikten av kultur i utvecklingen av staden.

Podden ges ut inför Mälartinget och består av sju stycken avsnitt med röster från olika delar av regionen.

Intervjuar gör Mohamed el Abed, podcastproffs och även en av våra två moderatorer på Mälartinget.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Maria Nimvik Stern

Maria Nimvik Stern

Presskontakt Generalsekreterare 0705 48 13 02
Johan Hjelm

Johan Hjelm

Presskontakt Ansvarig strategisk kommunikation och utveckling Kommunikation, Infrastruktur, Mälartinget +46 707 80 28 10

Relaterat innehåll