Gå direkt till innehåll
Urbaniseringspodden spelas in i Uppsala

Nyhet -

Urbaniseringspodden spelas in i Uppsala

Urbaniseringspodden ges ut inför Mälartinget och kommer att bestå av sju stycken avsnitt med röster från olika delar av regionen. Avsnittet från Uppsala är no 2 i ordningen och i tidigare avsnitt hittar du Mälardalsrådets ordförande Christer G Wennerholm och nationalekonomen Charlotta Mellander.

Denna gång spelades den in på Stationshuset i Sveriges fjärde största stad Uppsala.

Några av de frågor vi lyfter är hur politiker runt om i regionen, med olika förutsättningar och storlek, ser på urbaniseringens effekter. Vad gör er plats attraktiv? Vilka möjligheter medför urbaniseringen till din ort? Vilka utmaningar?

I Uppsala fick vi möjlighet att prata med kommunstyrelsens ordförande Marlene Burwick (S) samt oppositionsråd Johan Örjes (C) från Landstinget i Uppsala län.

En stor utmaning för Uppsala var att fortsätta växa och bygga utan att tappa tempo, men även att inte glömma bort en växande landsbygd och den geografiska jämställdheten.

– Mer än utbyggd kollektivtrafik måste vi bygga mera, vi kan växla upp ännu mer, sade Marlene Burwick (S).

– Vi pratar ju om jämställd vård, socioekonomisk, mellan könen, osv, vi får inte glömma då att även få in geografisk jämställdhet, Johan Örjes (C).

Lyssna på samtalet mellan Marlene Burwick(S) och Johan Örjes (C) om byggande av bostäder, infrastruktur, jämställd vård samt vikten av att inkludera medborgare i dialogen om staden: 

Intervjuar gör Mohamed el Abed, podcastproffs och även en av våra två moderatorer på Mälartinget.

Och du, glöm inte att anmäla dig till Mälartinget innan 15 april.

Vi ses väl där?

Anmäl dig till Mälartinget!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Maria Nimvik Stern

Maria Nimvik Stern

Presskontakt Generalsekreterare 0705 48 13 02
Johan Hjelm

Johan Hjelm

Presskontakt Ansvarig strategisk kommunikation och utveckling Kommunikation, Infrastruktur, Mälartinget +46 707 80 28 10

Relaterat innehåll