Gå direkt till innehåll
Elias Arnestrand, tjänsteansvarig Trafiklab - Årets Mälardarling 2016
Elias Arnestrand, tjänsteansvarig Trafiklab - Årets Mälardarling 2016

Pressmeddelande -

Trafiklab är Årets Mälardarling

Årets Märlardarling har genom att släppa loss trafikdata och göra den tillgänglig för fristående utvecklare bäddat för hundratals nya innovativa tjänster.

Priset för Årets Mälardarling 2016 går till Trafiklab med följande motivering:

”Trafiklabs plattform möjliggör skapandet av framtidens infrastruktur med innovativa, smarta mobilitetslösningar som bidrar till att nå samhällsmål. Genom att tillgängliggöra data och driva utveckling för användning av trafikinformation för bättre resetjänster, är deras arbete till nytta för medborgarna i hela Stockholm-Mälarregionen”.

– Omvärldsfaktorer som ökad digitalisering och förändrade resenärsbehov men också framväxten av nya digitala tjänster har gjort att vi haft ett behov av att se kollektivtrafiken som en pusselbit som kan byggas ihop med andra tjänster, förklarar Elias Arnestrand, tjänsteansvarig på Trafiklab.

Trafiklab är en community för öppen trafikdata och är del av Samtrafiken, som ägs av trafikföretagen med syfte att samordna och utveckla kollektivtrafiken. Det man gjort med Trafiklab, och som man nu prisas för, är att skapa en plattform för öppna trafikdata där fristående utvecklare kan ta del av information för kollektivtrafiken, som tidtabeller, i syfte att utveckla nya tjänster och göra kollektivtrafiken mer lättillgänglig och attraktiv.

– Det känns spännande och kul att få uppmärksamma en aktör som Trafiklab som skapar möjlighet för delaktighet kring digitala lösningar och innovationer för framtidens infrastruktur, säger Maria Nimvik Stern, generalsekreterare, Mälardalsrådet.

Årets Mälardarling är ett pris som varje år delas ut till en person eller organisation som på något sätt bidragit till att utveckla Stockholm-Mälarregionen. Priset delas ut i Almedalen under Mälardalsrådets storregionala mingel den 6 juli kl.17:00 och är på temat framtidens infrastruktur.

Journalister som önskar delta på prisutdelningen är självklart välkomna. Kontakta Teresa Sida Norgren, kommunikatör Mälardalsrådet, 070-999 04 70, teresa.sida@malardalsradet.se

För frågor om Trafiklab kontakta Elias Arnestrand, tjänsteansvarig Trafiklab, 070-7623848, elias.arnestrand@samtrafiken.se

För mer information om Mälardalsrådet i Almedalen, kontakta Maria Nimvik Stern, generalsekreterare Mälardalsrådet, 070-548 13 02, maria.nimvikstern@malardalsradet.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Mälardalsrådet är en samverkansorganisation för 57 kommuner och fem landsting/regioner i Stockholm-Mälarregionen. Vi stärker regionens internationella konkurrens- och attraktionskraft genom att driva processer inom infrastruktur och transporter, kunskaps- och kompetensförsörjning och internationell benchmarking. Mälardalsrådet är en dynamisk mötesplats för politik, näringsliv och akademi i Stockholm-Mälarregionen.

Kontakter

Maria Nimvik Stern

Maria Nimvik Stern

Presskontakt Generalsekreterare 0705 48 13 02