Gå direkt till innehåll
Stockholm Report 2011: Håller Stockholm måttet som konkurrenskraftig kunskapsregion?

Pressmeddelande -

Stockholm Report 2011: Håller Stockholm måttet som konkurrenskraftig kunskapsregion?

Stockholm Report 2011 ger en samlad bild av hur det går för vår region i internationella jämförelser. Rapporten kan användas i arbetet med att lyfta fram Stockholms värden och varumärke internationellt inom områden som teknik, miljö, livskvalitet, sysselsättning och näringsliv.

”Stockholmsregionen är en av världens ledande kunskapsregioner. Kombinationen av hög utbildningsnivå, starka akademiska institutioner och ett framgångsrikt, världsledande näringsliv bidrar till konkurrenskraften. Det är av största vikt att vi ständigt förhåller oss kritiska och omprövande, så att denna position kan behållas och utvecklas även i framtiden” säger Olle Zetterberg, vd på Stockholm Business Region.

”Rankingarna visar att Stockholm har otroligt bra förutsättningar, som vi inte utnyttjar optimalt. Vi skulle t ex kunna vara mycket bättre när det gäller företagsklimat, integration och internationella transportförbindelser. Det är viktigt för hela Sverige att Stockholm kan bibehålla och utveckla sin internationella konkurrenskraft ”, säger Maria Rankka VD för Stockholms Handelskammare.

”Det här visar att Stockholm-Mälarregionen är internationell, rörlig och innovativ. Och vi fokuserar på vår styrka som kunskapsregion under Mälartinget 2011 ” säger Anna Lundgren, generalsekreterare på Mälardalsrådet.

Så - vilka rankingar kommer med i Stockholm Report?

”Eftersom det handlar om regionen tar vi med rankingar som ger en regional helhetsbild.”, säger Roland Engkvist, processledare på Mälardalsrådet som sammanställt rankingmaterialet.

Om Stockholm Report:
Varje gör Mälardalsrådet en analys och sammanställning av olika rankingar, index och statistik från Eurostat och presenterar det som Stockholm Report. Fullständiga källhänvisningar och länkar finns i rapporten.
http://www.malardalsradet.se/dokument-och-publikationer.aspx

Kontakt:
Roland Engkvist, Processledare
roland.engkvist@malardalsradet.se
Mobil: 0734 22 84 42

Om Mälardalsrådet
Mälardalsrådet är en samverkansorganisation för kommuner och landsting i Stockholm-Mälarregionen med syfte att stärka regionens internationella konkurrenskraft.
www.malardalsradet.se

Kontakt:
Anna Lundgren, generalsekreterare
anna.lundgren@malardalsradet.se
Mobil: 0709 22 46 22

Om Mälartinget
Under Mälartinget 2011 den 25-26 maj, träffas politiker och beslutsfattare för att diskutera och ta i hand på en rad viktiga frågor som har bäring på Stockholm-Mälarregionens nuvarande och framtida internationella position som kunskapsregion.
www.malardalsradet.se/malartinget-1.aspx

Kontakt:
Maria Nimvik Stern, processledare
maria.nimvikstern@malardalsradet.se
Mobil: 0705 48 13 02

Pressfrågor:
Annica Englund, pressresurs
annica.englund@konversera.se
Mobil: 0760-360781

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Mälardalsrådet är en samverkansorganisation för kommuner och landsting i Stockholm-Mälarregionen med syfte att stärka regionens internationella konkurrenskraft. Vi initierar, leder och strävar efter resultat genom att vara en mötesplats för politik, akademi och näringsliv.

Kontakter

Maria Nimvik Stern

Maria Nimvik Stern

Presskontakt Generalsekreterare 0705 48 13 02
Johan Hjelm

Johan Hjelm

Presskontakt Ansvarig strategisk kommunikation och utveckling Kommunikation, Infrastruktur, Mälartinget +46 707 80 28 10