Gå direkt till innehåll
Rosdahl tar över ordförandeklubban

Pressmeddelande -

Rosdahl tar över ordförandeklubban

Vid årets Mälarting i Nyköping tog Torbjörn Rosdahl (M), finanslandstingsråd i Stockholms läns landsting, i dag över ordförandeklubban för Mälardalsrådet efter Christer G Wennerholm (M).

Torbjörn Rosdahl (M), ser fram mot en intressant mandatperiod som ordförande i Mälardalsrådet.

- Jag ser mycket fram mot att leda det storregionala arbetet framåt de närmaste åren. Mälardalsrådet är en mycket bra plattform för att träffas över läns- och regionsgränser och hitta gemensamma lösningar på de utmaningar vi har runt om i Stockholm-Mälardalen, sade Torbjörn Rosdahl (M) vid Mälartinget.

- Jag ska göra mitt bästa och lite till för att vårt samarbete inom Stockholm-Mälarregionen ska fortsätta vara starkt, sade Torbjörn Rosdahl

Mandatet löper på två år, mellan 2015 till 2017, och innebär en ledande roll i arbetet att driva storregionala utvecklingsfrågor i Stockholm-Mälarregionen. Därefter tar Karin Wanngård (S), Stockholm stad, nyvald vice ordförande i Mälardalsrådet över ordförandeklubban följande två åren.

Mälardalsrådet är en ideell och politiskt styrd organisation som arbetar för en internationellt konkurrenskraftig och hållbar storstadsregion som är attraktiv att leva och verka i. Organisationens roll är att vara en storregional mötesplats. En mötesplats för medlemmarna – 57 kommuner och 5 landsting/regioner i Stockholm-Mälardalen - men också i allt högre grad för samverkan mellan politik, näringsliv och akademi.

Till vardags är Torbjörn Rosdahl (M), finanslandstingsråd och gruppledare för Moderaterna i Stockholms läns landsting. Rosdahl är ledamot i Stockholms läns landstingsfullmäktige sedan 2002. Han har tidigare varit kommunstyrelsens ordförande i Sollentuna 2000-2010.

Presskontakt för Torbjörn är Johanna Shreiber 072 5389550

Mälardalsrådets medlemmar: http://www.malardalsradet.se/medlemmar.aspx

Mer om Mälardalsrådets verksamhet: http://www.malardalsradet.se/var-verksamhet.aspx

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Mälardalsrådet är en samverkansorganisation för 56 kommuner och fem landsting i Stockholm-Mälarregionen. Vi stärker regionens internationella konkurrens- och attraktionskraft genom att driva processer inom infrastruktur och transporter, kunskaps- och kompetensförsörjning och internationell benchmarking. Mälardalsrådet är en dynamisk mötesplats för politik, näringsliv och akademi i Stockholm-Mälarregionen.

Kontakter

Maria Nimvik Stern

Maria Nimvik Stern

Presskontakt Generalsekreterare 0705 48 13 02
Johan Hjelm

Johan Hjelm

Presskontakt Ansvarig strategisk kommunikation och utveckling Kommunikation, Infrastruktur, Mälartinget +46 707 80 28 10

Relaterat innehåll