Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Kreativitetens värde

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Kreativitetens värde

Seminarium om kreativitetens värde på Färgfabriken. Under en heldag den 25 november diskuterar forskare, näringsliv och representanter ur den kulturella sektorn kring kreativitetens värde. Vi lyfter även konkreta exempel på hur kulturella och kreativa näringar bidragit till företagens utvecklingsprocesser.

- Det handlar om en medveten inkludering i en helhet. Konkret kan det handla om att planera in processer där kreatörer har en viktig roll i att exempelsvis öka innovationsgraden, utveckling av tjänster, produkter eller upplevelser, säger Heidi Trakowski, projektledare för Kreativitetens värde på Mälardalsrådet.

Seminariet vänder sig till dig som arbetar med förändringsprocesser, är ledare eller politiker.

Under dagen lyfter vi fram hur det konkret går till i framgångsrika samarbeten; vad säger forskningen, vilka metoder leder till förändring och hur kan vi skapa en roligare värld att leva i? Lönsamhet, affärsmässighet och näringslivets intresse för kultur – vad vill vi och hur går det till? Hur kan näringslivet och det offentliga ta vara på kreativiteten och skapa attraktiva samarbeten för regionens utveckling?

På seminariet möts forskare, representanter från näringsliv, det offentliga och kreatörer för att visa goda exempel, diskutera, problematisera och tillsammans med deltagare prova utveckla ett verkligt fall som omfattar hela Stockholm-Mälarregionen. Resultaten kan bli en ögonöppnare för vikten av konkreta verktyg och hur i detta fall – kulturarv – kan användas för att skapa innovativa och attraktiva besöksmål, näringslivs­utveckling och hur kultur och kreativitet bidrar till dessa.

Mälardalsrådets arbete med den kulturella och kreativa sektorn startade 2012 för att lyfta sektorns betydelse för regionen. Det har skett i samband med Mälartinget 2013, i Almedalen 2013 och 2014 samt vid seminariet ”Kreativa mötesplatser” för ledare i Stockholm-Mälarregionen i mars 2014. Under 2014 gav vi även ut rapporten "Stadsutveckling med samverkan".

Fakta – Mälardalsrådet:

Mälardalsrådet är en ideell intresseorganisation för kommuner och landsting i Stockholm-Mälarregionen.

Medlemmarna är 56 kommuner och 5 landsting i Stockholms-, Uppsala-, Västmanlands-, Södermanlands- och Örebro län.

På det regionala planet samarbetar Mälardalsrådets politiker och tjänstemän kring frågor som rör infrastruktur, samhällsplanering, näringsliv och FoU, samt kultur- och miljöfrågor.

I ett globalt perspektiv jobbar Mälardalsrådet för att stärka Stockholm-Mälarregionens internationella konkurrenskraft.

Läs mer på: www.malardalsradet.se

För mer information, kontakta:

Paloma Blanco, kommunikatör och pressansvarig, Mälardalsrådet 0703-94 76 19

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Mälardalsrådet är en samverkansorganisation för 56 kommuner och fem landsting i Stockholm-Mälarregionen. Vi stärker regionens internationella konkurrens- och attraktionskraft genom att driva processer inom infrastruktur och transporter, kunskaps- och kompetensförsörjning och internationell benchmarking. Mälardalsrådet är en dynamisk mötesplats för politik, näringsliv och akademi i Stockholm-Mälarregionen.

Kontakter

Maria Nimvik Stern

Maria Nimvik Stern

Presskontakt Generalsekreterare 0705 48 13 02
Johan Hjelm

Johan Hjelm

Presskontakt Ansvarig strategisk kommunikation och utveckling Kommunikation, Infrastruktur, Mälartinget +46 707 80 28 10