Gå direkt till innehåll
Nominera Årets Mälardarling!

Pressmeddelande -

Nominera Årets Mälardarling!

Nu är det dags att nominera Årets Mälardarling.
Det finns många personer, organisationer och företag som på olika sätt verkar för att Stockholm-Mälarregionen ska bli en bättre plats att leva och verka på. Några av dessa uppmärksammar vi genom att utse dem till Mälardarlingar.


Årets Mälardarling, är till för att uppmärksamma någon person, organisation eller  företag som på ett eller annat sätt arbetat för att lyfta fram och stärka Stockholm-Mälarregionen.
Årets utmärkelse följer temat hållbar mobilitet, som Mälardalsrådet arbetat särskilt med under 2014.

Hållbar mobilitet handlar om att i trafik- och stadsplanering integrera ett hållbart perspektiv. Att exempelvis  planera för utbyggd kollektivtrafik, fler cykelvägar eller kanske kan det handla om samåkning eller gemensam varudistribution.

Finns det någon du anser bidragit till att göra vår storstadsregion grönare genom en
innovativ lösning, ett klimatsmart beslut, eller sitt starka engagemang för att lyfta hållbarhetsperspektivet inom mobilitet i Stockholm-Mälarregionen?

Nominera hen eller dem att bli Årets Mälardarling!

Nomineringar sker till kansliet@malardalsradet.se senast den 20 juni.

Kriterier för Årets Mälardarling 2014:

-  Priset delas ut till en person eller organisation som på ett eller annat sätt bidragit till att utveckla Stockholm-Mälarregionen.

-  Årets Mälardarling 2014 har temat Hållbar mobilitet, ett samlingsbegrepp som omfattar klimatsmart stadsplanering, gröna transporter och konkreta initiativ för en mer hållbar stad eller region.

Årets Mälardarling kommer att koras i Almedalen den 2 juli.

Juryn består av Mälardalsrådets ordförande Christer G Wennerholm och Mälardalsrådets generalsekreterare Anders Lönn samt experter inom årets tema;

Johanna Stål; Johanna är chefredaktör och en av grundarna till Camino – magasinet som utforskar nya vägar mot en grönare, godare och skönare framtid.

Lena Smidfelt Rosqvist; Lena har en bred ämneskompetens med fokus på hållbarhetsfrågor och trafikplanering. Lena är forskningschef för Trivector Traffic och har sammantaget över 20 års erfarenhet av såväl forskning som konsult. Hon är medlem i Global Utmanings forskningsråd för Hållbara städer, där hon även agerar som senior rådgivare.

Utmärkelsen Mälardarling har tidigare år gått till bl. a. Magnus Lundin och Thomas Karlsson som driver företagsinkubatorn Create Business Incubator Mälardalen, Studentkårerna i Mälardalen, Fredrik Lindström, Peter Flack och Kerstin Lindberg Göransson.

Kontakt vid frågor om Årets Mälardarling:
Paloma Blanco, kommunikatör Mälardalsrådet, 0703947619

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Mälardalsrådet är en samverkansorganisation för 56 kommuner och fem landsting i Stockholm-Mälarregionen. Vi stärker regionens internationella konkurrens- och attraktionskraft genom att driva processer inom infrastruktur och transporter, kunskaps- och kompetensförsörjning och internationell benchmarking. Mälardalsrådet är en dynamisk mötesplats för politik, näringsliv och akademi i Stockholm-Mälarregionen.

 

Kontakter

Maria Nimvik Stern

Maria Nimvik Stern

Presskontakt Generalsekreterare 0705 48 13 02
Johan Hjelm

Johan Hjelm

Presskontakt Ansvarig strategisk kommunikation och utveckling Kommunikation, Infrastruktur, Mälartinget +46 707 80 28 10