Gå direkt till innehåll
Hans Unander (S), kommunstyrelsens ordförande Malung-Sälens kommun och Jens Sjöström (S), investeringsregionråd Region Stockholm och ordförande Mälardalsrådet. Pressbilder.
Hans Unander (S), kommunstyrelsens ordförande Malung-Sälens kommun och Jens Sjöström (S), investeringsregionråd Region Stockholm och ordförande Mälardalsrådet. Pressbilder.

Pressmeddelande -

Malung-Sälens kommun ny medlem i Mälardalsrådet

Malung-Sälens kommun välkomnas som ny associerad medlem i Mälardalsrådet, samverkansorganisationen för kommunerna och regionerna i Stockholm-Mälarregionen. I sin ansökan framhåller kommunen värdet av Mälardalsrådet som plattform för strategisk samverkan inom bland annat kompetensförsörjning och infrastrukturutveckling.

Malung-Sälens kommun har ansökt om associerat medlemskap i Mälardalsrådet. Rådet arbetar med storregionala utvecklingsfrågor inom bland annat infrastrukturutveckling och kompetensförsörjning. I sin ansökan skriver Malung-Sälen att kommunen vill stärka samarbetet med Mälardalen och ingå i Mälardalsrådets arbete för en sammanhållen arbetsmarknads-, utbildnings-, bostads- och transportregion.

- Vi är tacksamma och glada för att Malung-Sälens kommun nu har blivit associerad medlem i Mälardalsrådet. Vi tror att vi kan tillföra och hitta gemensamma frågor som driver Sveriges infrastruktur framåt. Då vi ser att allt fler i Stockholm-Mälarregionen väljer att vistas i vårt område är det väldigt viktigt att kommunikationerna och resmöjligheterna fungerar bra, t.ex. bred laddinfrastruktur, bra vägar och på sikt järnväg till Sälenfjällen. Det här ger oss möjlighet att ytterligare stärka banden mellan Dalarna och Stockholm-Mälarregionen, säger Hans Unander (S), kommunstyrelsens ordförande Malung-Sälens kommun.

- Styrkan i Mälardalsrådet är att vi kan gå samman över kommun- och länsgränserna och driva gemensamma frågor som påverkar oss alla. Det handlar bland annat om en starkare infrastruktur och kompetensförsörjning som främjar en bättre matchning på arbetsmarknaden. Stockholm-Mälarregionen växer med fler som pendlar till jobb och studier mellan regionens olika delar. Vi välkomnar Malung-Sälen som ny associerad medlem, säger Jens Sjöström (S), investeringsregionråd Region Stockholm och ordförande Mälardalsrådet.

Malung-Sälens kommun hälsas välkommen under Mälardalsrådets årskonferens Mälartinget, som hålls i Uppsala den 23-24 maj.

Mälardalsrådet
Mälardalsrådet är samverkansorganisationen för kommunerna och regionerna i Stockholm-Mälarregionen. Mälardalsrådet driver medlemmarnas frågor för konkreta resultat inom infrastruktur, kompetensförsörjning och internationella jämförelser. Läs mer på www.malardalsradet.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Mälardalsrådet är samverkansorganisationen för kommunerna och regionerna i Stockholm-Mälarregionen. Mälardalsrådet driver medlemmarnas frågor för konkreta resultat inom infrastruktur, kompetensförsörjning och internationella jämförelser.

Kontakter

Johan Hjelm

Johan Hjelm

Presskontakt Ansvarig strategisk kommunikation och utveckling Kommunikation, Infrastruktur, Mälartinget +46 707 80 28 10