Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

En bättre sits på Transportforum

Den 12–13 januari 2016 är det dags för Transportforum, Nordens största årliga konferens för transportsektorn. Mälardalsrådet kommer delta med en monter tillsammans med samarbetet En Bättre Sits. Konferensen äger rum i Linköping.

Transportforum samlar hela transportsektorn för kunskapsutbyte och kontaktskapande under två välfyllda dagar. Konferensen, som arrangeras av VTI, statens väg- och transportinstitut, inleds med tal av Jonas Bjelfvenstam, generaldirektör vid VTI och infrastrukturminister Anna Johansson. 

Mälardalsrådet deltar i Transportforum 2016 för att lyfta fram samarbetet i En Bättre Sits, ett storregionalt infrastruktursamarbete. En Bättre sits samlar ett stort antal intressenter i sju län i Östra Mellansverige. Kommuner, landsting, regioner, länsstyrelser, MÄLAB, Swedavia samt näringslivet genom storregionens handelskammare. 

I monterplats 25 & 26 på Transportforum kommer representanter för organisationerna i En Bättre Sits finnas för att diskutera prioriterade infrastruktur- och transportfrågor. MÄLAB kommer att svara på frågor om nya tåg och den planerade Mälardalstrafiken.

– Under 2016 kommer flera viktiga beslut att fattas inom transport- och infrastrukturområdet. Vi kommer till Transportforum för att både lyfta fram vårt framgångsrika samarbete i En Bättre Sits, men framförallt höja blicken mot kommande satsningar. 8 av 10 av landets tågresor börjar eller slutar i vår region. För att vi ska underlätta resor och transporter för hela landet måste vi fortsätta arbetet med att skapa bättre trafiklösningar i Östra Mellansverige, , säger Maria Nimvik Stern, generalsekreterare Mälardalsrådet.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Mälardalsrådet är en samverkansorganisation för 57 kommuner och fem landsting/regioner i Stockholm-Mälarregionen. Vi stärker regionens internationella konkurrens- och attraktionskraft genom att driva processer inom infrastruktur och transporter, kunskaps- och kompetensförsörjning och internationell benchmarking. Mälardalsrådet är en dynamisk mötesplats för politik, näringsliv och akademi i Stockholm-Mälarregionen.

Kontakter

Maria Nimvik Stern

Maria Nimvik Stern

Presskontakt Generalsekreterare 0705 48 13 02
Johan Hjelm

Johan Hjelm

Presskontakt Ansvarig strategisk kommunikation och utveckling Kommunikation, Infrastruktur, Mälartinget +46 707 80 28 10