Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Mälardalsrådets näringslivsutskott åker till Bryssel

Mälardalsrådets näringslivs- och FoU-utskott reser till Bryssel den 8-9 april. Syftet är att fördjupa sig i aktuella EU-frågor kopplade till regional utveckling, kompetensförsörjning, innovation och utbildning.

- Jag ser fram emot att kunna fördjupa mina och utskottets kunskaper om EU:s insatser kring stadsutveckling och regionalpolitik, säger Erik Pelling (S), kommunalråd i Uppsala samt ordförande för Mälardalsrådets näringslivs- och FOU-utskott.

Resan anordnas av EU-kommissionen i Sverige och syftet är att ge utskottets ledamöter tillfälle att fördjupa sig i EU:s roll i den storregionala utvecklingen, innovations-, arbetsmarknad- och utbildningspolitiken samt knyta värdefulla kontakter.

Det bidrar även till att stärka samarbetet i Stockholm-Mälarregionen och främja utvecklingen mot en hållbar och konkurrenskraftig storstadsregion.

- En närmare koppling mellan EU och politiken på lokal nivå skulle ge större genomslagskraft. Och det är vi på lokal nivå som måste ta på oss ansvaret och dra nytta av EU:s insatser och policyn, Erik Pelling (S), Uppsala.

Näringslivs- och FoU-utskottet följer utvecklingen av innovations- och näringslivsfrågor i Stockholm-Mälarregionen. Utskottet fungerar som en politisk plattform och kunskapsbas inom sitt sakområde. Utskottet är även referensgrupp till Mälardalsrådets process Stjärnbildning. Stjärnbildning syftar till att utveckla och synliggöra Stockholm-Mälarregionen som kunskaps- och tillväxtregion.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Maria Nimvik Stern

Maria Nimvik Stern

Presskontakt Generalsekreterare 0705 48 13 02
Johan Hjelm

Johan Hjelm

Presskontakt Ansvarig strategisk kommunikation och utveckling Kommunikation, Infrastruktur, Mälartinget +46 707 80 28 10