Gå direkt till innehåll
Hållbarhetsrevolution behövs för att möta vårt ökande resande

Nyhet -

Hållbarhetsrevolution behövs för att möta vårt ökande resande

Under två dagar i slutet på förra veckan träffades ca 250 politiker från Stockholm-Mälarregionen för att diskutera hållbar mobilitet och utveckla det storregionala samarbetet.

I år möttes man i Örebro 22-23 maj kring hållbar mobilitet med frågan: vilken är regionens roll i omställningen till en mer hållbar samhällsutveckling? Programmet lyfte också aktuella satsningar på kollektivtrafik, cykling och förnybara bränslen.

- Vi måste hitta smarta lösningar för att möjliggöra en hållbar utveckling av samhället, säger Christer G Wennerholm, ordförande Mälardalsrådet, under invigningen av Mälartinget och fortsätter:

- Det kanske behövs en hållbarhetsrevolution för att möta vårt ökande resande. Det är viktigt att vi utvecklar möjligheten att resa mer kollektivt.

De största diskussionerna under Mälartinget kretsade kring bilismens nedåtgående spiral, om regionen är den nya staden och vikten av ökad medvetenhet kring flerkärnighet för att kunna skapa storregional utveckling.

- Mälartinget om hållbar mobilitet och vad vi behöver vara och göra kan sammanfattas i tre ord : smart, mod och tillsammans, säger Marie-Louise Forsberg-Fransson, styrelseordförande Örebro läns landsting och viceordförande i Mälardalsrådet under sitt avslutningstal.

Mälartinget 2014 arrangeras av Mälardalsrådet tillsammans med Örebro kommun, Örebro läns landsting och Regionförbundet Örebro. Syftet med Mälartinget är att deltagarna, som kommer från hela Mälarregionen, ska inspireras, inhämta kunskap, diskutera och ta med sig idéer hem om vad de själva kan göra kring årets ämne.

År 2015 tar Nyköping över stafettpinnen från Örebro och arrangerar Mälartinget på temat "Urbaniseringens dilemman" i Nyköping 7-8 maj.

Kontakt vid frågor om Mälartinget, mm:

Paloma Blanco, Kommunikatör Mälardalsrådet, 070 394 76 19, paloma.blanco@malardalsradet.se

Mälartingets program finns på www.malardalsradet.se/malartinget  




Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Maria Nimvik Stern

Maria Nimvik Stern

Presskontakt Generalsekreterare 0705 48 13 02
Johan Hjelm

Johan Hjelm

Presskontakt Ansvarig strategisk kommunikation och utveckling Kommunikation, Infrastruktur, Mälartinget +46 707 80 28 10