Gå direkt till innehåll
Bloggpremiär på Hållbar stad!

Nyhet -

Bloggpremiär på Hållbar stad!

I höstas inledde vi ett samarbete med plattformen Hållbar stad. Detta samarbete har bland annat mynnat ut i tre stycken nya bloggar där vi skriver om storregionala utmaningar och möjligheter. Välkommen att läsa!

Vad är Hållbar stad?

Hållbar stad är en webbplats för samtal och kunskap om hållbar stadsutveckling, ett forum för idéutbyte och en samlingsplats för goda exempel på hur ett mer hållbart samhälle kan skapas.

Det är ett verktyg för alla som vill ha kunskaps-, informations, och erfarenhetsutbyte av hållbar stadsutveckling.

Vi vill bidra…

Mälardalsrådet vill delta i detta samtal genom att lyfta storregionala exempel på hur samarbeten kring infrastruktur och transporter samt internationella jämförelser kan bidra till att vår region utvecklas i en mer hållbar riktning.

-Hållbar stad är en viktig plattform för att lyfta diskussionen om en miljösmart och sammanhållen Stockholm-Mälarregion. Vi hoppas kunna bidra med goda exempel och reflektioner från vårt samarbete, säger Maria Nimvik Stern, tf generalsekreterare Mälardalsrådet.

Vi skriver också särskilt om urbaniseringens effekter på vår region i samband med Mälartingets tema.

En sammanhållen region

Hur vidareutvecklar man och bygger en sammanhållen och hållbar region som underlättar människors vardag? Det skriver vi om i vår nya blogg som ska handla om hur våra politiker, oavsett partifärg, kommun eller län, är beredda att tillsammans diskutera och göra gemensamma prioriteringar.

Till bloggen!

Benchmarking regions

Denna blogg handlar om Mälardalsrådets arbete om att jämföra och lära av andra framgångsrika regioner i världen för en hållbar, attraktiv och konkurrenskraftig Stockholm-Mälarregion. Vi ser bland annat närmare på vad vi kan lära av Utrecht och Amsterdam, dit vår nästa benchmarkingresa går.

Till bloggen!

Jakten på klarhet

Denna blogg är en projektblogg inför Mälartinget 2015 som har temat ”Urbanisering”. Vi undrar vilka utmaningar och möjligheter som följer den tilltagande urbaniseringen, och du som läser kommer förutom våra tankar och funderingar även få lyssna på vår resa till olika delar av Stockholm-Mälarregionen i jakt på klarhet – vad innebär egentligen urbaniseringen av vår region?

Till bloggen!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Maria Nimvik Stern

Maria Nimvik Stern

Presskontakt Generalsekreterare 0705 48 13 02
Johan Hjelm

Johan Hjelm

Presskontakt Ansvarig strategisk kommunikation och utveckling Kommunikation, Infrastruktur, Mälartinget +46 707 80 28 10

Relaterat innehåll