Följ Mälardalsrådet

Kristoffer Tamsons (M) föreslås som ny ordförande för Mälardalsrådet

Pressmeddelande   •   Apr 26, 2019 06:00 CEST

Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd Stockholm och ordförande SL, föreslås bli ny ordförande för Mälardalsrådet.

Trafikregionrådet i Stockholm och SL:s ordförande Kristoffer Tamsons (M) föreslås bli ny ordförande för Mälardalsrådet. Valet av ordförande görs under Mälardalsrådets årskonferens Mälartinget, som arrangeras den 9-10 maj.

- Det känns hedrande att föreslås som ordförande för Mälardalsrådet. Det är inte bara en chans att leda vårt storregionala arbete. För någon som brinner för tillväxt, regional utveckling och människors möjligheter att leva och verka i hela Stockholm-Mälarregionen är det också ett viktigt uppdrag. Något jag ser fram emot att axla tillsammans med de andra i styrelsen, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd Stockholm, ordförande SL samt ordförande i Mälardalsrådets En Bättre Sits-process.

I Mälardalsrådet samlas kommunerna och regionerna i Stockholm-Mälarregionen för att driva gemensamma, parti- och länsöverskridande frågor inom exempelvis transporter och kompetensförsörjning. Arbetet är politiskt styrt och leds av representanter från kommunerna och regionerna i de fem länen Stockholm, Uppsala, Västmanland, Sörmland och Örebro.

Mälardalsrådets nya ordförande väljs under Mälardalsrådets årskonferens Mälartinget. Konferensen har i år temat Globala trender och samlar över 300 regionala och kommunala politiker från hela Stockholm-Mälarregionen. Konferensen hålls i Örebro den 9-10 maj och valet av ordförande sker under Rådsmötet den 10 maj.

Valberedningens förslag till ny styrelse för Mälardalsrådet kan läsas här.

Mälardalsrådet
Mälardalsrådet driver sina medlemmars frågor för resultat inom infrastruktur, innovation, kunskaps- och kompetensförsörjning, maritim samverkan och internationella jämförelser. Rådet samlar kommuner och regioner i Stockholm-Mälarregionen till en dynamisk mötesplats för politik, näringsliv och akademi.

Läs mer på www.malardalsradet.se

Mälardalsrådet driver medlemmarnas frågor för konkreta resultat inom infrastruktur, innovation, kompetensförsörjning, maritim samverkan och internationella jämförelser. Vi samlar Stockholm-Mälarregionens kommuner och regioner till en dynamisk mötesplats för politik, näringsliv och akademi.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.