Följ Mälardalsrådet

Jan Scherman utses till Årets Mälardarling

Pressmeddelande   •   Jul 04, 2019 06:00 CEST

Journalisten och TV4:s tidigare VD Jan Scherman har utsetts till Årets Mälardarling 2019. Foto: Göran Johansson, Frilansfotograferna.

Journalisten och TV4:s tidigare VD Jan Scherman har utsetts till Årets Mälardarling 2019. Årets Mälardarling är en utmärkelse från Mälardalsrådet till en person eller organisation som genom sitt engagemang, arbete, projekt eller idéer har bidragit till att utveckla Stockholm-Mälarregionen.

Jan Scherman tilldelas priset för sitt engagemang för demokratin och de förtroendevaldas förutsättningar i Stockholm-Mälarregionen. Han inspirerar förtroendevalda i Stockholm-Mälarregionen att ta sig tid för det öppna samtalet med medborgarna. Som erfaren medieperson tar han också upp medias ansvar för att bidra till ett konstruktivt samtal.

- Det är med stor glädje vi utdelar priset Årets Mälardarling 2019 till Jan Scherman. Hans starka engagemang för det öppna samtalet förtjänar att hedras. Det ska bli spännande att följa Jans fortsatta arbete och förhoppningsvis också se hur det öppna samtalet tar en ännu större plats, säger Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd Stockholm och ordförande Mälardalsrådet.

- Mälardalsrådet gör mycket gott och visar på nya och okonventionella sätt att arbeta för att utveckla vår demokrati nu och framåt. Jag är tacksam för priset och motiveringen. Ord som ger mig extra energi att fortsätta engagerat arbete för demokratin, säger Jan Scherman.

Årets Mälardarling är en utmärkelse från Mälardalsrådet till en person eller organisation som genom sitt engagemang, arbete, projekt eller spännande idé bidragit till att utveckla Stockholm-Mälarregionen. Priset delas ut av en jury bestående av Mälardalsrådets ordförande, Mälardalsrådets generalsekreterare samt experter inom temat för året (globala trender). Bland de tidigare pristagarna finns Fredrik Lindström, Unga på landsbygden och Södertälje Matlust.

Mälardalsrådet
Mälardalsrådet är samverkansorganisationen för kommunerna och regionerna i Stockholm-Mälarregionen. Mälardalsrådet driver medlemmarnas frågor för konkreta resultat inom infrastruktur, innovation, kompetensförsörjning, maritim samverkan och internationella jämförelser.

Läs mer på www.malardalsradet.se

Mälardalsrådet är samverkansorganisationen för kommunerna och regionerna i Stockholm-Mälarregionen. Mälardalsrådet driver medlemmarnas frågor för konkreta resultat inom infrastruktur, innovation, kompetensförsörjning, maritim samverkan och internationella jämförelser.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.