Gå direkt till innehåll
Riv barriärerna!

Blogginlägg -

Riv barriärerna!

Så kom turen till Sörmland att få besök av Urbaniseringspodden. Vi träffar Ursula Falkringe (M), Strängnäs, och Jimmy Jansson (S) Eskilstuna och samtalar om vikten av infrastruktur, social hållbarhet och att våga investera i kultur.

Några av de frågor vi lyfter i podden är hur politiker runt om i regionen, med olika förutsättningar och storlek, ser på urbaniseringens effekter. Vilka möjligheter medför urbaniseringen till Laxå kommun? Vilka utmaningar står Örebro inför? Hur påverkar regionsammanslagningen kommunernas invånare?

– En effekt av urbaniseringen är att se till att det finns tillgång till kulturen – omsorg, osv är ju självklart, men vi måste även erbjuda kultur och idrott. Varje barn och ungdom som hålls borta från gatan är viktig, säger Ursula Falkringe (M) Strängnäs kommun

Jimmy Jansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna, håller med om att det är viktigt att investera gemensamma resurser i kulturen. Han lyfter även vikten av förbättrade kommunikationer.

– Att minska avstånd, riva barriärer. Öka möjligheten för arbetsgivare att hitta rätt. Öka möjligheten för tjejen eller killen att hitta rätt arbetsgivare. Ostlänken precis som all annan infrastruktur bidrar till det här, säger Jimmy Jansson (S) Eskilstuna.

Lyssna på samtalet mellan Ursula och Jimmy där vi snackar vikten av utbildning och matchning på arbetsmarknaden, att våga investera i kultur och idrott, och betydelsen av Ostlänken för regionens utveckling.

Podden ges ut inför Mälartinget och kommer att bestå av sju stycken avsnitt med röster från olika delar av regionen. Detta avsnitt är det femte i ordningen. I tidigare avsnitt hittar du Mälardalsrådets ordförande Christer G Wennerholm och nationalekonomen Charlotta Mellander: Marlene Burwick (S) Uppsala kommun och Johan Örjes (C), Landstinget i Uppsala län; Khashayar Farmanbar (S), Nacka kommun och Marie Ljungberg Schött (M) Stockholms läns landsting; Lena Baastad (S) Örebro, och Bo Rudolfsson (KD), Laxå.

Intervjuar gör Mohamed el Abed, podcastproffs och även en av våra två moderatorer på Mälartinget.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Maria Nimvik Stern

Maria Nimvik Stern

Presskontakt Generalsekreterare 0705 48 13 02
Johan Hjelm

Johan Hjelm

Presskontakt Ansvarig strategisk kommunikation och utveckling Kommunikation, Infrastruktur, Mälartinget +46 707 80 28 10