Gå direkt till innehåll
Politiska förändringar i fokus på Mälartinget

Pressmeddelande -

Politiska förändringar i fokus på Mälartinget

Nu är programmet klart till konferensen Mälartinget som arrangeras i Stockholm den 4–5 maj. Temat är Drivkraft & Samarbete med fokus på hur Stockholm-Mälarregionen påverkas av förändringar i omvärlden. Dessutom firar arrangören Mälardalsrådet 25 år.

– Vår omvärld förändras i snabb takt och det är viktigt att regionen är väl rustad för att hantera dessa förändringar. Då är ett nära och väl fungerande samarbete mellan regionens olika aktörer helt avgörande, säger Erik Langby (M), ordförande för Mälardalsrådet.

På årets Mälarting kommer frågor om hur regionen påverkas av den politiska utvecklingen i Sverige och världen att stå i centrum. Likaså frågan om vilket ansvar Stockholm-Mälarregionen har. Bland talarna finns bland annat Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU-kommissionen i Sverige, Andreas Hatzigeorgiou, chefekonom på Stockholms Handelskammare och Mälardalsrådets generalsekreterare Maria Nimvik Stern.

På Mälartinget firas också 25-årsjubileum för Mälardalsrådet, som sedan 1992 har arbetat för att öka samarbetet kring infrastrukturfrågor. Under dessa år har Mälardalsrådets medlemmar bland annat säkrat samfinansiering av Citybanan och tagit fram systemanalysen En bättre sits, med konkreta förslag för hur regionen ska kunna möta ökad befolkningstillväxt.

– Stockholm-Mälarregionen är redan i dag en internationellt konkurrenskraftig region, men vi kan bli ännu bättre. När vi samarbetar kan vi åstadkomma mycket mer än som enskilda län och kommuner, och fortsätta att växa hållbart, säger Maria Nimvik Stern, generalsekreterare för Mälardalsrådet.

På konferensen Mälartinget samlas beslutsfattare från hela Stockholm-Mälarregionen och hålls den 4–5 maj i Stockholm med temat Drivkraft & Samarbete. För fullständigt program, se Mälartingets hemsida.

För mer information:

Paloma Blanco, Kommunikationsansvarig Mälardalsrådet: paloma.blanco@malardalsradet.se, 070-394 76 19.

Mälardalsrådet består av kommuner och fem landsting och regioner i Stockholm-Mälarregionen, som samarbetar storregionalt kring frågor som rör infrastruktur och transporter, innovation och kunskaps- och kompetensförsörjning.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Mälardalsrådet är en samverkansorganisation för kommuner, landsting och regioner i Stockholm-Mälardalen. Vi stärker regionens internationella konkurrens- och attraktionskraft genom att driva processer inom infrastruktur och transporter, kunskaps- och kompetensförsörjning och internationell benchmarking. Mälardalsrådet är en dynamisk mötesplats för politik, näringsliv och akademi i Stockholm-Mälarregionen.

Kontakter

Maria Nimvik Stern

Maria Nimvik Stern

Presskontakt Generalsekreterare 0705 48 13 02
Johan Hjelm

Johan Hjelm

Presskontakt Ansvarig strategisk kommunikation och utveckling Kommunikation, Infrastruktur, Mälartinget +46 707 80 28 10

Relaterat innehåll

Relaterade event