Gå direkt till innehåll
Maria Nimvik Stern ny generalsekreterare för Mälardalsrådet

Pressmeddelande -

Maria Nimvik Stern ny generalsekreterare för Mälardalsrådet

Maria Nimvik Stern har utnämnts till ny generalsekreterare för Mälardalsrådet.

Maria har arbetat på Mälardalsrådet i snart sju år, och har sedan hösten 2014 varit tillförordnad generalsekreterare. De senaste åren har Maria haft särskilt ansvar för att processleda och utveckla det storregionala transportpolitiska samarbetet En Bättre Sits. 

- Jag ser fram emot att leda och utveckla arbetet för att samla regionens aktörer för en hållbar utveckling. Mälardalsrådet är en spännande och unik plattform där politiker och beslutsfattare möts över blockgränserna. Vi representerar ca 3,5 miljoner människor i både storstad, mellanstora städer och landsbygd, det ger oss fantastiska möjligheter, men även utmaningen att koordinera samarbetet och hitta relevanta frågor att lyfta till storregional nivå.

– Samhällsutvecklingen är komplex, och många frågor hänger samman, inte minst infrastruktur, transporter och kompetensförsörjning som är våra fokusområden. Här ska Mälardalsrådet vara en stark plattform för dialog och utbyte, belysa relevanta frågor och visa på samverkansmöjligheter som leder till ett bättre resultat för helheten.

Följ Maria Nimvik Stern på sociala medier via Linkedin och twitter @marianimvik.

En Bättre Sits

En Bättre Sits är ett samarbete mellan ett stort antal intressenter i sju län i Östra Mellansverige. Kommuner, landsting, regioner, länsstyrelser, MÄLAB, Swedavia samt näringslivet genom storregionens handelskammare arbetar tillsammans för en sammanhållen, hållbar region med infrastruktur och kollektivtrafik som underlättar människors vardag. Mälardalsrådet koordinerar En Bättre Sits-samarbetet.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Mälardalsrådet är en samverkansorganisation för 57 kommuner och fem landsting/regioner i Stockholm-Mälarregionen. Vi stärker regionens internationella konkurrens- och attraktionskraft genom att driva processer inom infrastruktur och transporter, kunskaps- och kompetensförsörjning och internationell benchmarking. Mälardalsrådet är en dynamisk mötesplats för politik, näringsliv och akademi i Stockholm-Mälarregionen.

Kontakter

Maria Nimvik Stern

Maria Nimvik Stern

Presskontakt Generalsekreterare 0705 48 13 02
Johan Hjelm

Johan Hjelm

Presskontakt Ansvarig strategisk kommunikation och utveckling Kommunikation, Infrastruktur, Mälartinget +46 707 80 28 10

Relaterat innehåll