Gå direkt till innehåll

Nyhet -

​Almedalen: Developing Sustainable Urban Regions – Inspiration from the Amsterdam & Utrecht Approach

Även i år är Mälardalsrådet i Almedalen, med både representanter ur styrelsen och tjänstemän, på plats i Almedalen. Framför allt ligger fokus på att lyfta storregionala frågor inom infrastruktur, och urbanisering, och kompetensförsörjning, bland annat hur högskolan kan bidra till att tillgodose Mälardalsregionens kunskaps- och kompetensbehov och därmed göra det mer attraktivt att bo och arbeta här. Vi hämtar även inspiration från Amsterdam och lär oss mer om mobility management.

BENCHMARKING_450_utan txt

Varför är det viktigt att jämföra sig med andra? Lyssna till politikernas tankar. Bli inspirerad av hur Amsterdam & Utrecht på ett framgångsrikt sätt skapat allianser mellan arbetsgivare och kommuner och på så sätt minskat sin miljöpåverkan.

Som ett led i Mälardalsrådets arbete att skapa möten där politik, akademi och näringsliv tillsammans jämför och lär av andra ledande storstadsregioner i världen vänder vi nu blickarna mot Amsterdam och Utrecht. I likhet med vår region är Amsterdam & Utrecht växande städer i växande regioner. Vi delar urbaniseringens utmaningar och möjligheter.

Seminariet gästas av Jos Hollestelle från &Morgen, ett holländskt konsultföretag som arbetar med mobility management. Jos kommer att berätta hur man i Amsterdam & Utrecht har jobbat med att minska utsläppen. Han kommer att presentera sex gyllene regler för hur man lyckas knyta till sig arbetsgivarna i mobility management-projekt.

Jesper Johansson från Tyréns kommenterar arbetet man gjort i Nederländerna. Han kompletterar med goda exempel på liknande arbete i Stockholm-Mälardalen och ger sin syn på vad vår region kan inspireras av.

Sen är det dags för den politiska panelen! Torbjörn Rosdahl (M) finanslandstingsråd i Stockholm och Marlene Burwick (S) kommunstyrelsens ordförande i Uppsala pratar om varför det är viktigt att jämföra sig med andra och om varför det är viktigt att utveckla Stockholm-Mälarregionen tillsammans!

Moderator: Mohamed El Abed

Onsdagen 1 juli

Tid: 14.15-15.15

Strandgatan 19, Visby

Seminariet hålls delvis på engelska och arrangeras tillsammans med Nederländernas ambassad till Sverige.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Maria Nimvik Stern

Maria Nimvik Stern

Presskontakt Generalsekreterare 0705 48 13 02
Johan Hjelm

Johan Hjelm

Presskontakt Ansvarig strategisk kommunikation och utveckling Kommunikation, Infrastruktur, Mälartinget +46 707 80 28 10