Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Almedalen: Avfolkning och växtvärk?

brandkarr450

Vad innebär urbaniseringen av Stockholm-Mälarregionen? Är ökad urbanisering oundviklig och vad händer då med regionens mindre orter? Vilka är våra största utmaningar och hur tacklar vi dom?

Seminariet syftar till att belysa några av de frågor som lyftes under konferensen av politiker och opinionsbildare från Stockholm-Mälarregionen.

Vi vill diskutera de olika förutsättningarna vi har att möta den tilltagande urbaniseringen. Hur ser vi effekterna av urbaniseringen hos oss? Bostadsbrist och avfolkning, vad medför det för politiska utmaningar vad gäller arbete, utbildning och sjukvård? Och vilka möjligheter medför urbaniseringen i form av stadsutveckling?

Nanna Wikholm (S), oppositionslandstingsråd  i Stockholm kommer att lyfta trafik och stadsutvecklingsfrågor och hur innovativa lösningar kan hjälpa oss att tackla växtvärken och bygga en mer hållbar stad.

Johan Örjes (C), oppositionsråd i landstinget i Uppsala, kommer från Enköping. Örjes lyfter perspektivet att Uppsala län har plats för Sveriges fjärde största stad, samtidigt som det är ett glesbygdslän. Vad ställer det för utmaningar på det politiska ledarskapet vad gäller sjukvård och infrastruktur?

Måste det finnas en spänning mellan stad och land?

Urbaniseringens effekter medför positiva möjligheter och stora politiska utmaningar. Men finns det en motsättning mellan stad och landsbygd? För att ytterligare lyfta perspektiven stad och landsbygd deltar Josefin Heed, landsbygdsaktivist från Hela Sverige ska leva och Helena Olsson, näringslivsanalytiker på Fastighetsägarna Stockholm, i seminariet.

Kom dit, lyssna och var med i diskussionen!

1 juli- Strandgatan 19, Visby

Tid: 13:00-13:45

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Maria Nimvik Stern

Maria Nimvik Stern

Presskontakt Generalsekreterare 0705 48 13 02
Johan Hjelm

Johan Hjelm

Presskontakt Ansvarig strategisk kommunikation och utveckling Kommunikation, Infrastruktur, Mälartinget +46 707 80 28 10

Relaterat innehåll