Gå direkt till innehåll
Visionär eller stationär?

Blogginlägg -

Visionär eller stationär?

Mohamed el Abed samtalar i sista avsnittet av Urbaniseringspodden med Torbjörn Rosdahl (M), Finanslandstingsråd i Stockholms läns landsting och ny ordförande i Mälardalsrådet.

Några av de frågor vi lyft i Urbaniseringspodden är hur politiker runt om i regionen, med olika förutsättningar och storlek, ser på urbaniseringens effekter. Vilka möjligheter medför urbaniseringen till Laxå eller Nyköping? Vilka utmaningar står Uppsala och Västerås inför?

I detta live-inspelade avsnitt tar vi tempen på Torbjörn och pratar om allt ifrån att komma hem till Nyköping, det nya uppdraget, robotar och kompetensförsörjning samt vikten av storregionalt samarbete för att ta tillvara på möjligheterna och möta utmaningarna i Stockholm-Mälarregionen.

Podcasten har getts ut av Mälardalsrådet i samband med Mälartinget 2015 på temat "Urbaniseringens utmaningar och möjligheter".

I tidigare avsnitt hittar du: Varför flyttar folk egentligen?– Mälardalsrådets fd ordförande Christer G Wennerholm och nationalekonomen Charlotta Mellander. Framtid, byggande och jämlik vård– Marlene Burwick (S) Uppsala och Johan Örjes (C), Landstinget i Uppsala län. Urbaniseringspodden spelar in i huvudstaden! Khashayar Farmanbar (S), Nacka och Marie Ljungberg Schött (M) Stockholms läns landsting. Örebro – hjärtat av SverigeLena Baastad (S) Örebro, och Bo Rudolfsson (KD), Laxå. Riv barriärerna! Då vi spelade in i Sörmland med Jimmy Jansson (S), Eskilstuna; och Ursula Falkringe (M) Strängnäs. Och Digital infrastruktur och Mälarbanan - Anders Teljebäck (S), Västerås, och Jenny Landernäs (M), Hallstahammar.

Intervjuar gör Mohamed el Abed, podcastproffs och även en av våra två moderatorer på Mälartinget.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Maria Nimvik Stern

Maria Nimvik Stern

Presskontakt Generalsekreterare 0705 48 13 02
Johan Hjelm

Johan Hjelm

Presskontakt Ansvarig strategisk kommunikation och utveckling Kommunikation, Infrastruktur, Mälartinget +46 707 80 28 10

Relaterat innehåll